Så funkar det

På våra bibliotek kan du göra en massa olika saker.
Här listar vi vad du kan göra och vi berättar hur det fungerar.

Anpassade böcker

På biblioteken finns hjälp för dig som har svårt att läsa tryckta böcker. Vi har böcker med stor stil, lättlästa böcker samt talböcker.
Mer om Anpassade böcker

Bokcirkel

Starta en bokcirkel. På biblioteken i Berg finns många titlar med flera exemplar av.
Mer om Bokcirkel

Boksäcken

Boksäcken är en möjlighet att låna böcker för dig som har långt till någon av kommunens bibliotek eller av annan anledning har svårt att besöka biblioteket.
Mer om Boksäcken

Datorer, utskrifter och kopiering

På biblioteken i Berg kan du låna dator, skriva ut och kopiera.
Mer om Datorer, utskrifter och kopiering

Digital hjälp

Behöver du hjälp med din mobiltelefon, surfplatta eller dator? Vill du lära dig att låna e-böcker, komma igång med sociala medier eller få hjälp med e-tjänster? På Digitala hjälpen löser vi frågorna tillsammans!
Mer om Digital hjälp

Fjärrlån

Om du söker en bok som inte finns på biblioteket, så finns oftast möjlighet till fjärrlån från annat bibliotek i Sverige.
Mer om Fjärrlån

Inköpsförslag

Om biblioteket inte har det du söker så kan du lämna förslag på böcker, tidningar, tidskrifter eller något annat du tycker borde finnas hos oss på biblioteket.
Mer om Inköpsförslag

Kommunfilmer

Under åren har en rad olika filmer spelats in som skildrar händelser och livet i Bergs kommun. Dessa kommunfilmer digitaliseras nu och finns till utlån på Biblioteken i Berg. 
Mer om Kommunfilmer

Lånekort och låneregler

Du behöver ett lånekort för att kunna låna och reservera böcker och annan media på biblioteket. Det kostar inget att låna, men för att kunna ge en god service har vi regler som alla behöver följa.
Mer om Lånekort och låneregler

Tidskrifter

Tidskrifter på biblioteken i Berg 2022
Mer om Tidskrifter

Språk