Fjärrlån

Om du söker en bok som inte finns på biblioteket, så finns oftast möjlighet till fjärrlån från annat bibliotek i Sverige.

Fjärrlåneansökan, gör så här:

Fyll i formuläret. Du behöver vara inloggad.

Det går också bra att maila önskemål till: fjarrlan.bibliotek@berg.se eller beställa i informationsdisken vid någon av kommunens bibliotek.

Om fjärrlån

Vad är ett fjärrlån?

Det är när biblioteket lånar in en bok från ett annat bibliotek i Sverige som sedan lånas ut till dig som låntagare.

Vem får göra ett fjärrlån?

Alla låntagare vid Bergs kommunbibliotek som är över 16 år.

Vilka regler gäller vid fjärrlån?

Fjärrlån kan endast göras om sökt bok inte finns att få tag på vid Bergs kommunbibliotek. Om boken finns men är utlånad gäller ordinarie kösystem till boken.

Varje fjärrlån kostar 40:-. Det är en reservationsavgift som betalas då boken hämtas ut och är alltid samma summa oberoende av lånetid. Reservationsavgiften måste alltid betalas även om du väljer att inte hämta ut ett beställt fjärrlån. Är du gymnasiestuderande vid Fjällgymnasiet i Svenstavik är fjärrlånet gratis.

Utlåningstiden bestäms av det bibliotek vi lånar in boken ifrån. Olika låneregler gäller vid olika bibliotek och vi anpassar lånetiden efter det. Vissa böcker finns inte till utlån i fysisk form utan man kan behöva beställa kopior. Det långivande biblioteket bestämmer avgiften för kopieringen. Om omlån önskas, hör av dig till ditt bibliotek så undersöker vi om det är möjligt.

Nya titlar som vid beställningstillfället inte finns på biblioteket väljer vi ofta att köpa in ett eget exemplar av istället för att fjärrlåna. Det är alltid biblioteket som beslutar om en viss titel fjärrlånas eller ej. 

 

Fjärrlåneansökan

Sök

Språk