Lånekort och låneregler

Lånekort och låneregler

Du behöver ett lånekort för att kunna låna och reservera böcker och annan media på biblioteket. Det kostar inget att låna, men för att kunna ge en god service har vi regler som alla behöver följa.

Skaffa lånekort

Med ett bibliotekskort kan du låna böcker, filmer och annat material. Bibliotekskortet gäller på Biblioteken i Berg - Svenstavik, Hackås, Myrviken, Rätan. Att skaffa bibliotekskort hos oss är gratis.

För att skaffa ett bibliotekskort gör du så här:
1.    Fyll i formuläret Skaffa lånekort och tryck på "Skicka"
2.    Kom till ett av våra bibliotek. Du behöver ha giltig legitimation med dig. På biblioteket får du ditt bibliotekskort.

Du kan också besöka ett av våra bibliotek och fylla i en blankett på plats. Du behöver uppvisa giltig legitimation. 

När du skaffar ett bibliotekskort förbinder du dig att:
•    återlämna lånade böcker och andra media på utsatt tid
•    uppvisa lånekort vid lån
•    följa övriga låneregler och föreskrifter vid biblioteket

Ditt lånekort är personligt och du är ansvarig för allt material som lånas med kortet. Glöm därför inte att spärra kortet om du förlorar det.

Till bibliotekskortet väljer du en fyrsiffrig säkerhetskod, en PIN-kod. Du behöver den för att låna i våra utlåningsautomater. Du använder också PIN-koden när du loggar in på Mina sidor här på vår webbplats. Om du har glömt din PIN-kod kan du själv gå in och återställa genom att klicka på Har du glömt PIN-koden? som visas när du försöker loggar in. 

Om du inte använt ditt lånekort i biblioteket på 5 år upphör det att gälla.

Bibliotekskort för barn

Är du under 16 år måste vårdnadshavare ge sitt skriftliga medgivande för att du ska få ett bibliotekskort. Skriv ut och fyll i blanketten- Avtal för lånekort barn

Hantering av personuppgifter

Biblioteket behöver samla in och behandla dina personuppgifter för att du ska kunna låna böcker och boka dator på biblioteket. Information om hur vi hanterar personuppgifter.

Låneregler

Du behöver ett lånekort för att kunna låna och reservera böcker och annan media på biblioteket. Det kostar inget att låna, men för att kunna ge en god service har vi regler som alla behöver följa. Information om låneregler.

Språk