Viddla

Via tjänsten Viddla kan du låna upp till 4 filmer per månad och person helt gratis.

Viddla erbjuder över 1800 filmer. Du kan se filmerna i webbläsare på dator, i telefonen eller på surfplatta. Allt du som låntagare behöver för att använda Viddla är ett lånekort och en PIN-kod. I de flesta fall går det även att logga in med personnummer (10 siffror) istället för lånekortsnummer.

För att se film väljer du först vilken film du vill se och klickar på knappen - Spela film. Sedan väljer du Bergs bibliotek i menyn och fyller i lånekortsnummer/personnummer samt din fyrsiffriga PIN-kod. Kontakta biblioteket om du saknar pinkod!

Viddla är en streamingtjänst vilket innebär att det inte går att ladda ner filmer. När man streamar en film behöver man inte vänta på att filmen skall laddas ner innan, utan filmspelaren läser av filen direkt från en server. Det fungerar på samma sätt som när man använder en playtjänst. Detta innebär att man måste vara uppkopplad mot internet under hela filmtittandet.

Det är gratis att se filmerna, men beroende på ditt internetabonnemang kan kostnad för datatrafik tillkomma.

Det går att låna max fyra filmer per månad.

Varje film har en rekommenderad åldersgräns. När du vill låna en film görs en kontroll mot bibliotekssystemet för att avgöra din ålder. Om du är för ung för att låna en barnförbjuden film med ditt bibliotekskort kommer filmen inte att starta.

Filmerna får endast nyttjas för privat bruk och får inte användas för publika visningar.

Låna film på Viddlas webbplats

Språk